Pályázatok

Foglalkoztatásbővítés a Bácska Mérnöki Kft.-nél

Kedvezményezett neve: Bácska Mérnöki Szolgáltató Kft.

Pályázati azonosító: GINOP-5.3.12-19-2020-00148

Támogatás összege (Ft): 89 964 000
Összköltség (Ft): 128 520 000
A támogatás mértéke: 70%
A projekt megvalósításának kezdete 2020.07.13.
A projekt fizikai befejezének időpontja: 2022.12.24.
Projekt összefoglaló: a pályázat során 15 fővel bővítettük meglévő létszámunkat és regionális beruházást hajtottunk végre, vásároltunk egy pofás hulladéktörőgépet és egy osztályozógépet.
esza

Raktárépület energetikai felújítása

Kedvezményezett neve: Bácska Mérnöki Szolgáltató Kft.

Pályázati azonosító: GINOP-4.1.4-19-2020-02298

Támogatás összege (Ft): 45 440 764
Összköltség (Ft): 82 619 574
A támogatás mértéke: 55%
A projekt megvalósításának kezdete 2020.07.01.

A projekt fizikai befejezése: 2021.11.17.

Lezárult a Bácska Mérnöki Kft. Kiskunhalas, Majsai út 10. szám alatti 1000 m2-es hűthető-fűthető raktárépületének felújítása a Széchenyi 2020 program keretében.

Az acélszerkezetű szigeteletlen homlokzati nyílászárók és ipari kapuk elbontása után az előírásoknak megfelelő hőátbocsájtási tényezővel rendelkező új műanyag ajtó került beépítésre, illetve új szekcionált ipari kapuk. A meglévő vonal menti acél szerkezetű drótüveges felülvilágítók elbontása és a födém áttörések megszüntetése után pontszerű felülvilágítókat alakítottunk ki, csökkentve ezáltal a lehűlő felületek nagyságát, ezzel is javítva a hőháztartást. A homlokzaton 15 cm vastag polisztirol hőszigetelő rendszert készítettünk, a lapostető szigetelését 25 cm vastag polisztirol táblákkal, PVC vízszigeteléssel, a szükséges bádogozásokkal együtt oldottuk meg, így csökkentve a fűtés-hűtés energiaszükségletét. A délnyugati homlokzaton végigfutó előtető árnyékoló szerkezetet alakítottunk ki a nyári felmelegedés szoláris hatásának csökkentése érdekében. A jelenlegi elavult, gazdaságtalan fűtési és hűtési rendszer elemeinek elbontása után termoventillátoros rendszer került kiépítésre egy 44,5 kW teljesítményű levegő-víz rendszerű hőszivattyú telepítésével, mely így a fűtési és hűtési igényeket is kiszolgálja. A rendszer működéséhez szükséges elektromos energiát 23,87 kW teljesítményű napelem elhelyezésével biztosítottuk a lapostetőn, így téve még gazdaságosabbá a rendszer üzemeltetését. A meglévő világítási áramkörök vezetékei elavultak, így azokat réz vezetékre kellett cserélni. Mivel a megvilágítási értékek messze elmaradtak az előírásoktól, új lámpakiosztás volt szükséges, ezért a teljes világítási rendszert az érvényben lévő szabvány előírásai szerint átépítettük (új védőcsövek, réz vezetékek, kapcsolók, korszerű energiatakarékos lámpatestek), valamint új elosztószekrény készült.

A fejlesztés célja az volt, hogy a társaság raktározási tevékenységét megerősítse, ezáltal a szolgáltatási üzletág további eredménytermelő képességét növelje. Minden vállalatnál nagyon fontos szerepet játszik a készletezés és raktározás zavartalan működése, de sok esetben ezen folyamatok folyamatos ellátása a kis méret vagy más okokból nem hatékony. A Bácska Mérnöki Kft. olyan szolgáltatást kínál a fejlesztés által, amely segítségével a kisebb vállalkozások a régióban raktározási feladataikat kiszervezhetik egy professzionális, erre szakosodott társaságnak, ezáltal csökkentve terheiket, időt takarítanak meg, így segítve őket a piacon történő versenyben a rugalmasság és a költséghatékonyság által.

mkol